25.4.2012

Koh Tao ja haikalat

23.4.-25.4.2012 Koh Taolla

Unen virtaavaan aaltoiluun sekoittui kevyttä pörinää ja geometristä naksutusta. Kello kuuden kone vaappui nousukiidossa ja gekko kaapin päällä. Tietoisuuteeni valvetui aste asteelta kuin buddhalaisen meditoivan munkin matka nirvanan äärirajoilta tietoisuuteen. Aivoni sähköttivät sanaa Tao. Muistini päivätietoisuus resonoi, olimme menossa Koh Taolle pariksi päiväksi. Yön hetkinä kepeytyneet jalat kuljettivat minut lippuluukulle. Ostimme matkan Bangrakin satamasta Koh Taolle.


Matka Taolle kesti 2 tuntia. Jo ennen satamaa olimme päättäneet rannaksi Coral bay -lahden korallisen hiekkarannan upeine maisemineen. Alueelta löytyi Coral View Resort bungalow-kylä ja majoituimme edullisiin 900 bathia maksaviin ilmastoimattomiin bungaloweihin.



Korallihiekasta muodostuva lahden poukama on hyvä snorklauspaikka niille, jotka haluavat olla omassa rauhassa pari päivää. Rannasta pääsee suoraan riutoille.

Tie perille oli haastava ja sinne pääsee ainoastaan nelivetomaasturilla tai veneellä. Matka maasturilla venesatamasta maksoi 400 bathia.


Paikka oli kuin kylä paratiisin reunalla: korallihiekkaa, upeat maisemat, rauhallinen bay, hyvät snorklausvedet ja myös kaksi ravintolaa löytyi alueelta.

Taustalla näkyy Shark island, jonka ympärillä 
riuttahait pyörivät.

Korallirantaa.

Raija rannalla hyttysen kokoisena suurella 
korallihiekalla.

Tytöt vuokrasivat mopon kahdeksi päiväksi 150 bathia päivä ja kiertelivät saarta.

Tero jookaa ja Raili kannustaa vieressä. 
Kuvan otti Raija.

Snorklasimme kaksi päivää koralliriutoilla. Toisella retkellä kauemmaksi rannasta näimme riuttahaita. Kun lähes parimetrinen hai ui ympärillä kaksi snorklaajaa teki pikaspurin rantaa kohti, me muut uimme perästä. Nämä hait ovat pääsääntöisesti kilttejä, ei niistä ole vaaraa ihmisille. Netin mukaan riuttahai on kuitenkin hyökännyt propellin kimpuun ja uimataito on huikea. Hai etenee 6 metriä kolmasosasekunnissa.

Aamulla näimme lahdella uivan delfiinejä parvessa selkäevät viiltäen veden pintaa. Kävimme paikallisten kanssa uimassa viereiseissä poukamassan ja snorklaamassa riutoilla. Myös koira snorklasi riutoilla, tosin ilman snorkkelia.




Bungalowit olivat hauskasti rinteessä.


Ympärillä luonto kuhisi elämää, gekot hyppäsivät riemuissaan huoneisiin.

Gekko kiipesi huoneeseen ikkunasta. 
Kate nappasi kuvan.

Käärmeet kiipeilivät siltakaiteella. Tosin näimme vain yhden käärmeen.


Käärme teki hypyn kaiteelta, kun näki kuvaajan.

Veikeä sammakko.

Sammakko osaa kiivetä puissa. Sillä on imukupit
jaloissa.

New Heaven -ravintola, Koh Tao.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti