18.4.2012

Mankiteatteria etsimässä

18.4.2012 Bangrak

Kansallispuistoretken jälkeen nukuimme yllättävän hyvin. Aamu raotti silmiään ja suuntasin terassille. Altaassamme kellui yksinäinen "lehti". Tero tutki asiaa lähemmin ja huomasi, että tuo lehti olikin lehdenmatkija, eli eläin. En ollut kyseisestä otuksesta kuullutkaan.

Oheisessa kuvassa on lehdenmatkija 
naamioituneena lehdeksi.


Tero pelasti lehdenmatkijan tiskiharjalla. 
Siivet olivat märät, eikä otus päässyt lentoon.

Kuvassa lehdenmatkija jookaa, 
asanan nimi lienee lehti!

Lehdenmatkija.

Otus roikkuu pylväässä ja kuivattelee siipiään.


Päivän teemaksi muodostui tutustuminen saareen. Ensin suuntasimme läheiselle lentoasemalle, paikalliseen asemulähiöön ja sitten etsimään mankiteatteria. Kävely kuumassa, polttavassa helteessä tuntui kehossa ja hikinorot virtasivat pitkin poskea. Vihdoinkin saavuimme teatterille, mutta esitykset olivat ohi. Kun näimme lyhyeeseen ketjuun vangitut mankit katosivat kaikki halut osallistua esityksiin. Pienessä häkissä hyppi manki edestakaisin paniikinomaisesti ja tajusimme miltä tuntuu olla "hulluuden rajamailla". Eläimiä ei kohdella täällä arvokkaasti - mutta mitä voimme tehdä niiden hyväksi?

Lopulta päädyimme Big C:n ja löysimme hyvän kiinalaisen fast food -ravintolan, jossa voi itse kokata osaksi pöydässä omat wontoninit ja vihannekset. Paluureitti kiemurteli Chawen beach -alueen läpi. Perillä talossa meitä odotti riisinkeitin, jonka talon "hengetär" oli tuonut. Kokeilemme sitä huomenna. Illan huipennukseksi pulahdimme uima-altaan virvoittavaan veteen ja katselimme laskukiidossa olevia ohi liitäviä koneita.

Pihamaina laulaa.

Haikara peilaa profiilia Bangrakin satamassa.

Lisko langalla soitelee.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti