19.4.2012

Leppoisa välipäivä

19.4.2012 Bangrak

Päivä sarasti arasti pilviharson läpi ja utuinen taivas lupasi tauon paahtavaan helteeseen. Hyvä näin, myöskään kahvinpapurusketus -  tosin vain keytpaahto -  ei vaadi välitöntä lisäannosta auringosta. Tänään saarelle saapuu veljentytär Kate ja tyttären äiti Raija Singaporesta maitse ja meritse. Toinen tytär Lona onkin jo kanssamme saarella. Bussi on Surat thanissa kello 13, josta lautta saarelle.

Päivän kohokohdaksi muotoutui upea otos oliivimedestäjästä. Seurailimme lintujen touhuja Cat can too -ravintolassa. Naaras ruokki poikasia ja siivosi välillä pesän vieden jätöksiä pois. Poikasten ruokinta jakaantuu uroksen ja naaraan kesken tasapuolisesti. Ruokaa tulee poikasille katkeamattomana virtana ja nokkien pituuskasvusta voi havaita, että ruokinta on onnistunut. Pesässä on kaksi pikkuista oliivimedestäjää.

Kuva urosoliivimedestäjästä ruokkimassa poikasia.
Linnut ovat todellisia symppiksiä ja olemme seuranneet
perheen elämää koko matkan ajan. 
Kuvan otti Tero Tuomisto.

Päivän kulinaristitehtäväksi osoittauttuu miten kokata Jakkihedelmä creen carryn kanssa? Varmempi menu on kookosmaito-rapukeitto, jossa olen jo keskitason kokki. Apua kävin kyselemässä katukeittiöstä.
Ostamamme jakkihedelmä vaikutti liimalta enemmän kuin syötävältä hedelmältä. Jotkut väittävät hedelmää durianin kaltaiseksi. Durian on hyvä hedelmä, eksoottinen maultaan ja avocadomainen rakenteeltaan sekä saman tyylinen ulkonäöltään, mutta nystyräpiikkinen.

Jakkihedelmä.

Jakkipuu luonnossa. Jakkipuun hedelmä on suurin
hedelmä maailmassa, joka kasvaa puussa.

Jakkipuita kasvaa myös luonnonsuojelualueella
AngThong kansallispuistossa.

Chiliä matkiva maustepensas. Kuvassa opas retkellä
AngThongin kansallispuistoon.

Mangopuu täynnä hedelmiä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti