20.4.2012

Synttäripävä, angry bird ja apinoita töiden äärellä

20.4.2012 Bangrak


Synttäripäivä alkoi leppoisti altaalla.







Angry bird katseli iloista menoa nyrpeänä
altaan reunalla.













Viimenäkemästä kotigekkomme on saanut pilkut 
häntäänsä. Kaverin sukulainen asuu vaatekaapissamme
ja naksuttelee ja rapistelee läpi yön, mutta on 
muuten tosi kiltti.

Päivän kierros suuntautui Choeng Mon -rannalle. 

Turistit helteessä.

"Omenapäärynöitä".

Näitä hedelmiä löytyy torilta. Ne maistuvat omenan ja 
päärynän sekoitukselta. Ovat herkullisia.

Talolle johtavassa mäessä roikkuu tämä hedelmä.
Emme ole päässeet selville, mikä se on?

Matkalla näimme apinoita töissä ja puhelinpiuhojen korjaajan. Uimme upealla hiekkarannalla ja vesi oli todella lämmintä. Lopuksi söimme hiekalle katetussa ravintolassa ja vietimme synttäreitä. Ranta on monien turistien mukaan Koh Samuin paras ja yhdymme tähän.




Choeng Mon.



Palasimme rannalta Sontao -lavataksilla noin 3 kilometriä. Maksoimme matkasta 200 bathia, joka oli mielestämme edullinen. Aina kannattaa tinkiä - tai kokemuksemme mukaan pitää tinkiä, mikäli ei halua jälkikäteen vaikeuksiin? Meille on käynyt muutaman kerrran niin, että vuoroa ajava sontao on tullut vastaan toisella puolella katua. Nähdessään turistit suunta on muutettu ja vuoroa ajavasta sontaoasta tulee lennossa yksityinen pirssi. 

Kilpailu on villiä  ja turistin pitää olla aina "hereillä". Thaimaalaiset eivät ole kovia tinkaamaan, mutta voivat joskus suuttua, jos asiat eivät etene haluttuun suuntaan. Tälläinen suuttuminen tapahtui sontao -matkalla Fisherman villagesta Bangkrakiin. Kuski sopi hinnaksi 200 bahtia, suuttui matkalla ja sanoi, että lava-auto pysähtyy seuraavan kerran Big Buddhalla sekä ajoi kovaa vauhtia matkustajat pelon partaalla. Päästiin kuitenkin ulos autosta ennen buddhapaikan pysäkkiä. 

Kokemuksemme mukaan saarella parhaiksi kulkuvälineiksi ovat osoittautuneet yksityiset taksit, eikä hinta tule juurikaan lava-autoa kallimmaksi jos on useampi henkilö matkassa. Täällähän on periaatteessa vaihtoehtoina mopotaksi, taksi ja sontao lava-auto. Tuktukkeja ei ole kuin yksityisessä käytössä, eli mopo sivuvaunulla. Koh Lantalla näitä oli paljon liikenteessä.

Big Buddhan niemeltä.



1 kommentti:

  1. Thanks for providing such a great article, it was excellent and very informative. as a first time visitor to your blog I am very impressed. I found a lot of informative stuff in your article. Keep it up. Thank you.
    sprouted foods

    VastaaPoista