16.4.2012

Oleilua ja uusia kokemuksia

16.4.2012 Bangrak

Aamu raotti utuista verhoaan ja ohi pörhältävä aamun ensimmäinen lento kertoi kellon olevan kuusi.


Kahvit kuppiin ja terassille. Talo on niin hyvin ilmastoitu yön jäljiltä, että lämpösäätelyn vuoksi kahvi oli nautittava terasilla. Noisy miner bird pörräsi terasilla, altaalla ja lähietäisyydellä kurkkien sisälle taloon. Lopulta se keksi anastaa tukkapampulani. Ehkä se ei olekaan kottarainen, vaan varasteleva varis.

Linnun nimi on Common Myna, Acridotheres tristis.
Tämä on aasialainen varpuslintu, suomeksi Pihamaina 
ja on varsin suosittu Thaimaassa häkkilintuna.
Lahko on varpuslintujen, mutta heimo kottaraisen.

Päivä kuluu tutustuen lähitienooseen ja huomenna suuntaamme Ao Tongin kansallispuistoon päiväksi. Ostimme retken läheisestä matkatomistosta 2000 bth:lla. Matkaan kuuluu snorklausta, uimista, näköalaretkiä ja lounas. Retki lähtee 300 m päästä Bangrakin laiturista ja se on meille kätevää.

Tämä Bangrak on siitä hyvä alue, että suuret turistimassat ovat toisella puolen saarta ja alueella on paikalllista elämää. Talo on hyvä, merimaisemat, ilmastoitu ja uima-allas sekä sijaitsee noin  300 metrin päässä Bangrakin torilta ja 80 metriä lentokenttätieltä. Itse kentälle on vain alle kaksi kilometriä. Alueella on myös Bangrakin satama, talolta 400 metriä ja Big Buddha noin kilometrin päässä talolta.

Jukka's house.

Päivän kohokohdaksi muodostui lisko, joka lymyilee Cat can too -ravintolan alla. Ja liskosta on tulossa kuuluisa - se päätyi Teron kameran objektiivin valokeilaan! Kuinka ollakaan jättiliskoja olikin kaksi. Nämä kaverit muodostavat varmaakin perheen, sillä myös pieniä liskoja vilisee lähettyvillä. Liskojen koti on kahvilan alla, jossa on varjoa päivän kuumuudelta.

Kuva liskosta. Tämä iso lisko on yli kaksimetrinen.
Kaveri on noin puolitoista metriä.

Talolle johtavassa muurissa lymyili toukka.

Jälleen kokkasimme itse, tällä kertaa rapukeittoa kookosmaidossa. Oli todella hyvää ja edullista. Paikalliset raaka-aineet ovat niin loistavia, että keitosta syntyi hyvää keksitasoa ylittävä kulinaristinen nautinto. Kymmenen jättirapua maksoi torilla hiukan yli euron. Jälkiruoaksi Ramputaneja kassillinen.



Raili torilla.

Ramputan-hedelmiä.


Illan huipennuksena oli Sex On The Beach Teron ja Lonan kanssa. Katselimme samalla vajoavan auringon kajoa rannalla.

Raili talolle johtavassa mäessä.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti